Falles Dénia  2017: sempre crítica constructiva

La Falla Oeste, guanyadora del Primer Premi d'Especial de les Falles de Dénia 2017
La Falla Oeste, guanyadora del Primer Premi d'Especial de les Falles de Dénia 2017

Vaja per davant la nostra simpatia per la Falla Port Rotes (la proximitat i el nom de la falla que els nostres restaurants també porten) i l'enhorabona per haver fet doblet en Primera. Però la felicitació del Marino va a les onze comissions (Les Roques, Centro, Baix la Mar, Oeste, Saladar, Diana, Port Rotes, París Pedrera, Darrere del Castell, Campaments i Camp Roig) que transformen Dénia per uns dies, a la seua entrega a les falles amb actitud acollidora i sana competència. 

Un poble és i s'expressa quan fa festa. I les falles unixen el goig per viure, per renovar-se i mirar al futur. I per dir les veritats amb humor i gràcia, que així són més fàcils de digerir. La gastronomia ha tingut lloc preferent en llibrets i monuments. Hem vist algú que si li travessava la gamba de Dénia en la Falla Baix La Mar, i l'aposta pels nostres arrosssos i les nostres matèries primeres a l'hora de cuinar. La Falla Centro se'n recorda dels restaurants que col.laboren per a agrair-los la seua aportació. En la Falla París Pedrera, el binomi turisme i gastronomia té una crisi de parella: la bona cuina enlluerna els turistes tant que no voran tot el que queda per fer a Dénia. Segur? I la Falla Oeste -flamant guanyadora per segon any consecutiu- ens recorda que tenim una gamba amb banda sonora.

Per molts anys, de bona gastronomia i de crítica fallera per continuar creixent. 

 

Escribir comentario

Comentarios: 0